Conferentie over vrouwen en hun bijdrage aan vrede

11-06-2003
Door: OneWorld Redactie
Bron: Novib, 11 juni 2003

Vrouwen vormen 80 procent van de 23 miljoen vluchtelingen op de wereld. Toch worden vrouwen en hun capaciteiten als handhavers van de vrede grotendeels genegeerd. Ook vrouwen die afkomstig zijn uit gebieden waar oorlog is en die nu in Nederland wonen, willen graag een bijdrage leveren. Zij zijn met name uitgenodigd voor de Novib-conferentie op donderdag 12 juni met als thema The Role of Women in the Realm of Peace Building and Reconciliation.

De deelnemers aan de conferentie bespreken de rol die vrouwen hebben in vredesprocessen met de bezoekers. Aan de conferentie doen mee:

- Mr. Muhammad Suleman of Co-operation for Peace and Unity (Afghanistan),
- Dr. Lies Marantika of Baelio Maluku/ Tapak-Komnas Perempuan (Indonesia),
- Ms Yasmin Lao of Al-Mujadilah Development Foundation(Filippijnen),
- Ms Maryam Yussuf Sheikh Ali of Coalition of Grassroots Women’s Organisation (Somalië)
- Ms Shelley Anderson van de International Fellowship for Reconciliation/Women Peacemakers Program (IFOR-WPP) spreekt tenslotte over de ideeën en uitdagingen van vrouwen in vredesopbouw - van dorpsniveau tot internationaal niveau,
- Ms Farida Pattisahusiwa of Vrouwenvoor Vrede op de Molukken,
- Ms Adrienne van Melle of Vrouwen voor Vrede Nederland.

Novib-voorzitter Hedy d’Ancona spreekt op 9.40 uur de openingsspeech uit.

Datum: Donderdag 12 juni 2003
Tijdstip: 09.00 - 17.00 uur
Plaats: ISS Institute of Social Studies, Kortenaerkade 12, 2518 AX, Den Haag 070 – 426 0460

Voor deze conferentie hebben zich op 11 juni 130 mensen opgegeven uit alle delen van de wereld. De conferentie is georganiseerd door Novib in samenwerking met het Nederlands Expertisecentrum Alternatieven voor Geweld, het International Fellowship of Reconciliation’s Women Peacemakers Program (IFOR-WPP), Vrouwen voor Vrede op de Molukken en Vrouwen voor Vrede Nederland.

Reacties