Kansen creëren we samen
Sector
Non-profit
KvK-nummer
32116837
Branche
Onderwijs

Organisatie-informatie

Over Petje af
Al meer dan 16 jaar streeft Petje af naar gelijke kansen voor alle kinderen in Nederland. De plek van je wieg mag namelijk nooit de kansen in de toekomst bepalen. Om gelijke kansen te creëren biedt Petje af kinderen in de leeftijd van 10 t/m 14 wekelijks een lokaal georganiseerd, praktijkgericht programma waardoor zij in aanraking komen met inspirerende rolmodellen en diverse werkvelden. Dankzij dit programma, waarin ook het gezin wordt betrokken, ontdekken kinderen hun talenten, vergroten zij hun wereld, ontwikkelen ze (nieuwe) (burgerschaps)vaardigheden, krijgen ze een positiever zelfbeeld en daardoor een beter perspectief voor de toekomst.

Over Petje af Nederland
Petje af Nederland is de landelijke, overkoepelende organisatie. De afgelopen jaren maakten wij een flinke groei door en wordt het programma nu op 50 plekken in Nederland aan kinderen aangeboden (zowel in het weekend als doordeweeks, buiten schooltijd). Het lokale aanbod wordt verzorgd door lokale Petje af- vestigingen waarbij Petje af Nederland ondersteunt en faciliteert.

Petje af Nederland heeft 3 hoofddoelstellingen:

  1. Het hebben van een proactieve rol in de maatschappelijke discussie van kansengelijkheid en het onder de aandacht brengen van kansenongelijkheid en het belang van aanvullend onderwijs.
  2. Groei, doorontwikkeling, kwaliteit en positionering van de landelijke Petje af-formule.
  3. Ondersteunen en faciliteren van de lokale Petje af-vestigingen in hun uitvoering van het programma.

Huidige vacatures bij Stichting Petje af

Geen vacatures gevonden.