Coins for Care nog niet tevreden met 1 miljoen opbrengst

30-10-2001
Door: OneWorld Redactie
Bron: ANP

Naar schatting hebben Nederlanders in totaal tussen de 100 miljoen en 300 miljoen gulden aan buitenlandse munten thuis liggen.

Woordvoerster E. Jacobs van Coins for Care geeft toe dat de 1 miljoen die de organisatie tot nog toe heeft niet zo heel veel is.

‘Maar wij verwachten het meeste geld in december. Dan gaat ook iedereen zijn laatste guldens uitgeven en komt het buitenlandse geld boven water. Want veel mensen zijn totaal vergeten dat ze nog ergens een potje vreemde munten hadden staan.’

In de driedelige televisieserie wordt bekende en onbekende Nederlanders gevraagd of ze nog buitenlandse munten hebben, die na de invoering van de euro volgend jaar niets meer waard zijn. Ook wordt een beeld gegeven van een aantal goede doelen waar de opbrengst naar toe gaat na afloop van de actie.

Jacobs zegt dat het representatieve organisaties zullen zijn. Via internet kan worden gestemd op de goede doelen.

De organisatie met de meeste stemmen, krijgt het meeste geld. Meer dan honderd goede doelen doen mee aan de actie. In winkels en banken staan inzamelkokers waarin de muntjes, die bijvoorbeeld over zijn van een buitenlandse vakantie, kunnen worden gegooid.

Coins for Care raakte in opspraak toen een aantal, vaak vrij onbekende, christelijke organisaties de lijst domineerde. Uit nader onderzoek bleek dat de achterban van die organisaties zich flink roerde bij de stemming.

Coins for care

Reacties