Chinees bedrijf het milieuvriendelijkst

03-04-2007
Door: OneWorld Redactie
Bron: IPS

Lenovo neemt de koppositie over van Nokia, Apple is hekkensluiter.
 Lenovo, dat in 2005 de PC-divisie van IBM overnam, heeft wereldwijd een actief recyclagebeleid ingevoerd. In alle landen waar Lenovo pc's verkoopt, neemt het bedrijf afgedankte toestellen ook terug. Bovendien vermeldt Lenovo de hoeveelheid computerschroot ten opzichte van haar productie.
 
"Gezien de groeiende berg computerafval in China is het hartverwarmend dat een Chinees bedrijf de koppositie neemt, en de verantwoordelijkheid neemt voor haar eigen afval", zegt Iza Kruszewska van Greenpeace. "De uitdaging voor de bedrijven is nu om groenere producten op de markt te brengen."


 
Nokia, Sony Ericsson, Dell en Samsung zijn de overige bedrijven die bovenaan de lijst staan. Sony Ericsson is van een vijfde naar een derde plaats gestegen omdat het bedrijf vanaf januari 2008 geen schadelijke stoffen meer in elektronica te verwerkt.
 
Dell zal tegen 2009 geen PVC en broomhoudende brandvertragers meer gebruiken. 
Apple blijft de slechtste leerling van de klas. Apple gebruikt nog altijd PVC. Greenpeace heeft verleden jaar een minisite gelanceerd om Apple ertoe aan te zetten groener te worden.

Reacties