China begint bouw eerste zelfvoorzienende stad

28-06-2017
Door: OneWorld Redactie
Bron: Business Insider
De Torens in Milaan. Foto: Unsplash / Chris Barbalis
China is begonnen aan de bouw van de eerste zelfvoorzienende stad. ‘Forest City’ zal in 2020 de thuishaven zijn van 40.000 bomen, 1 miljoen planten en 30.000 mensen.
Van ’t web – 

De architect van het project, Stefano Boeri, heeft in 2014 in Milaan al twee torens gebouwd met eenzelfde achterliggend idee, meldt Business Insider. Ditmaal gaat het echter om een complete stad die in de provincie Liuzhou uit de grond wordt gestampt, met alles erop en eraan: ziekenhuizen, scholen, hotels enz. De stad moet alle koolstofdioxide die wordt uitgestoten uit de lucht filteren en die omzetten in zuurstof voor haar bewoners. Per jaar zou de stad 10.000 ton aan koolstofdioxide uit de lucht halen. Ook zal de stad genoeg zonnepanelen hebben om te voorzien in elektriciteit. Soortgelijke projecten zijn er in Lausanne (Zwitserland) en Nanjing (eveneens in China).

Wie gaat er wonen?

Het plan is om een stad te maken waar mens en natuur in harmonie met elkaar zijn. Het uiterlijk van de stad wordt dan ook compleet groen, met beplanting op ieder balkon en ieder dak. Wel wordt het nog interessant om te zien wie er daadwerkelijk gaan wonen. China heeft een reputatie in het bouwen van zogenaamde ‘Ghost Cities’; complete steden waar geen mens woont. Benieuwd hoe zo'n spookstad eruit ziet? Business Insider heeft ook hier een artikel over.

Foto: Unsplash / Chris Barbelis

Reacties