Achtergrond

Utrechtse restaurants verschillen sterk in MVO

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Restaurants in de regio Utrecht zijn niet allemaal even vooruitstrevend op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat blijkt uit een onderzoek van het Utrechtse FairClimateFund.
Opvallend is dat slechts zeventien procent van de restaurants groene stroom heeft en dat 55 procent nog gloeilampen gebruikt. Van de in totaal dertig onderzochte restaurants serveerden er maar zes duurzaam gevangen vis en twaalf biologisch vlees. 31 procent was geïnteresseerd in wat hun CO2 ‘footprint’ was, terwijl niet één restaurant dit op dit moment weet.  65 procent van de restaurants zegt zelf met MVO-beleid bezig te zijn en 45 procent zegt in de toekomst klimaatneutraal te willen worden.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons