Geld maakt WEL gelukkig

05-05-2006
Door: OneWorld Redactie
Bron: OneWorld

 

Volgens Jubilee Nederland denken veel jongeren dat het kwijtschelden van schulden weggegooid geld is, omdat het in de zakken van al rijke politici verdwijnt. De campagne moet dat vooroordeel wegnemen.

Schuldkwijtschelding helpt wel degelijk, stelt Jubilee Nederland. In Mozambique kunnen kinderen gratis inentingen krijgen, in Tanzania is het percentage schoolgaande kinderen met tweederde gestegen en in Oeganda hebben meer dan twee miljoen mensen toegang tot veilig drinkwater gekregen. In steeds meer landen worden de mogelijkheden van het parlement om de uitgaven van de overheid in de gaten te houden en ter discussie te stellen beter. 

E-game

De campagne 'Geld maakt WEL gelukkig' bestaat uit verschillende activiteiten. Een promoteam trekt langs acht festivals om aandacht te vragen voor de campagne. Voor studentengroepen is een nieuw simulatiespel ontwikkeld, Kimbanda Reloaded.

Bijzonder onderdeel van de campagne is dat acht studenten naar Ghana reizen om een antwoord te vinden op de vraag of het kwijschelden van schulden zinvol is. De studenten zullen hun waarnemingen in het najaar aan Minister Van Ardenne overhandigen. Ook zullen ze in een bijeenkomst met medestudenten over hun ervaringen vertellen. 

 

Om op een attractieve en uitdagende manier je hersens te breken over schuldkwijtschelding is bovendien een e-game ontwikkeld.

 

 

 

Reacties