Business

Data – Hoe komen jongeren in Afrika aan een baan? OneWorld ging hierover in gesprek met vertegenwoordigers van drie ontwikkelingsorganisaties
Lerende kinderen
Partnerschappen
Interview – AkzoNobel en SOS Kinderdorpen werken samen om meer banen te scheppen voor jongeren wereldwijd. Hoe werkt zo'n partnerschap?
Event – In Den Haag kwam het ondernemerscollectief 'Ondernemers van Nu' samen om een duurzame economie te promoten.
Banen voor jongeren
Data – Het percentage jeugdwerkloosheid in Afrika daalt nauwelijks terwijl Afrikaanse economieën groeien. Hoe kan dat? Wij doken de cijfers in.
Achtergrond – Wat is de EIB en welke investeringen doet deze Europese bank in Afrika?
Talitha en Josette
Achtergrond – Hoogleraar Josette Dijkhuizen helpt ex-prostituees, vluchtelingen en andere overlevenden van geweld met het opzetten van een bedrijf.
Achtergrond – “Het is de hoogste tijd dat uitbuiting uit onze winkels verdwijnt”, aldus Roelof Van Laar, initiatiefnemer van de wet.
Achtergrond – Werkgelegenheid in Nigeria: “Lokaal gemaakt gaat dit land veroveren.”
Kamerplanttour
Reportage – ...en ziet bonnetjesaffaires en kamerplanten die miljarden euro’s waard zijn.
Actueel – Tachtig dagen zonder internet, hoe zou dat zijn? In het Engelstalige deel van Kameroen weten ze er alles van.
Kamerplanten
Actueel – Kamerplanten zorgen er op dit moment voor dat belastingontwijkers in Nederland hun gang kunnen gaan.
Achtergrond – De Zuid-Koreaanse economie stagneert. Komt de oplossing van de sociale ondernemers?
Actueel – Zes verzekeraars met Nederlandse vestigingen investeerden 3,6 miljard euro in wapenproducenten die aan Saoedi-Arabië leveren.
Hoe staat het met de impact economie
Actueel – “De duurzame keuzes die je moet maken zijn erg complex. Daarbij moet je soms voor de risicovolle optie gaan.”
Investeren in Afrika
Achtergrond – Door politieke stabiliteit en het verslaan van ebola, liggen er in West-Afrika genoeg kansen om te investeren.
Interview – Mick Keus knapt tweedehands Levi's 501 spijkerbroeken op en verkoopt ze voor de hoofdprijs. Wat is zijn succes?
Anna bakt brood
Achtergrond – De Nederlandse Anne maakt duurzame broden in Caïro en bezorgt ze op de fiets. Een uitdaging in een land waar geen vertaling is voor 'duurzaam'.
Triodos-directeur Matthijs Bierman in Natuurlijk Smullen
Interview – Van duurzaamheid worden Nederlanders niet warm. Van de term althans, want 60 procent van de Nederlanders is wel tot duurzaam koopgedrag te verleiden.
Actueel – Het rapport van Oxfam toont aan hoe gebroken economieën rijkdom in de richting van de elite doorsluizen, ten koste van de armsten in de maatschappij.
Brillendoekjes in elkaar zetten bij Pactics
Achtergrond – In Cambodja, waar de werkomstandigheden in de textiel- en kledingindustrie vaak slecht zijn, is Pactics een uitzondering.
Blog – Ethiopische koffieboeren die produceren voor het Nederlandse Moyee koffie doen dit binnenkort bij het schijnsel van een WakaWaka lampje.
Blog – Koffieboeren in Ethiopië kunnen door betere technieken hun opbrengst verdubbelen, denken hun Nederlandse afnemers.
Interview – Start-up Mama Taxi biedt vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt een nieuwe kans. Oprichter Zizi Fernandes vertelt over haar Mama's.
Road to Nairobi
Achtergrond – Na Brexit en Trump is het hoog tijd voor een positief verhaal. Waar we dit kunnen vinden? Op Afrikaanse continent, bij een jonge generatie.
Actueel – Solarbedrijf WakaWaka kan lampen in ontwikkelingslanden goedkoop houden met financiering in westerse landen.
Abonneren op