Business

Actueel – Het rapport van Oxfam toont aan hoe gebroken economieën rijkdom in de richting van de elite doorsluizen, ten koste van de armsten in de maatschappij.
Brillendoekjes in elkaar zetten bij Pactics
Achtergrond – In Cambodja, waar de werkomstandigheden in de textiel- en kledingindustrie vaak slecht zijn, is Pactics een uitzondering.
Blog – Ethiopische koffieboeren die produceren voor het Nederlandse Moyee koffie doen dit binnenkort bij het schijnsel van een WakaWaka lampje.
Blog – Koffieboeren in Ethiopië kunnen door betere technieken hun opbrengst verdubbelen, denken hun Nederlandse afnemers.
Interview – Start-up Mama Taxi biedt vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt een nieuwe kans. Oprichter Zizi Fernandes vertelt over haar Mama's.
Road to Nairobi
Achtergrond – Na Brexit en Trump is het hoog tijd voor een positief verhaal. Waar we dit kunnen vinden? Op Afrikaanse continent, bij een jonge generatie.
Actueel – Solarbedrijf WakaWaka kan lampen in ontwikkelingslanden goedkoop houden met financiering in westerse landen.
Landrechten certificaat
Interview – 'Een start-up kun je vergelijken met een wildwaterbaan', zegt Thomas Vaassen, oprichter van Landmapp.
Road to Nairobi
Achtergrond – Duurzame ontwikkeling staat in Rwanda hoog in het vaandel. Wat betekent dit voor jonge ondernemers?
Hollandse koffiebranders: zet in op werkgelegenheid in Ethiopië
Wie maakt jouw chocoladeletter
Achtergrond – De kwetsbare cacaoboer staat als 'onzichtbare arbeider' aan het begin van je chocoladeletter. Hoe kun jij vanuit hier zijn omstandigheden verbeteren?
Still YouTube Philips Foundation
Interview – Innovatie en co-creatie versterken UNICEF en de Philips Foundation. Een interview met Nisha Bakker en Sarah Schaeffer.
Colombia: Sociale onderneming LegBank maakt protheses beschikbaar voor iedereen
Interview – “De allereerste patiënt rende zo de trap op met zijn prothese.”
Premium Koffie Mokhtar Alkhanshali MochaMill Coffee Yemen
Interview – In een chaotische oorlog produceert een bedrijf koffie van zéér hoge kwaliteit. Oprichter Mokhtar Alkhanshali vertelt het wonderlijke verhaal.
Mole National Park in Ghana
Achtergrond – Om natuur te kunnen behouden, moet je het economisch belang in geld uit kunnen drukken. Dat leren deelnemers aan de Green Finance Academy.
Road to Nairobi
Reportage – Is ondernemerschap een oplossing voor jeugdwerkeloosheid in Afrika? OneWorld lift deze maand mee met de Road to Nairobi door Uganda en Rwanda.
De pitten van de palmvrucht worden gebruikt om olie en brandstof mee te maken.
Interview – Mahmud Johnson zorgt met zijn bedrijf J-Palm voor inkomens, banen en duurzame energie in Liberia.
Prins Constantijn in gesprek met start-ups
Event – "Life starts outside your comfortzone." Een avond met ervaringsdeskundigen en jonge ondernemers over het beginnen van een start-up.
Met drones de wereld verbeteren
Interview – De 26-jarige Nick Noordam wil met de inzet van drones voedsel efficiënter en duurzamer produceren.
Actueel – Nederlandse banken gaan klanten die de mensenrechten schenden er onherroepelijk uit gooien. Dat beloofden ze vanochtend plechtig.
Particulier kan nu ook beleggen in windmolens in ontwikkelingslanden
Achtergrond – Particulieren kunnen nu investeren in windmolens in Costa Rica, Congolese telefoonpalen of de Banco Nicaragua. Gaat de bankier de wereld redden?
Reportage – Van boerenschuur tot volkstuincomplex of stadsboerderij: op steeds meer bijzondere plekken in de natuur kun je vergaderen.
Mobiel geld is erg populair in Oost-Afrika
Actueel – Mensen die microkredieten ontvangen creëren geen banen. De ING pleit voor een andere aanpak. Econoom Gerben Hieminga legt uit.
Minister-president Mark Rutte op bezoek bij Fairphone
Actueel – "Bedrijven hebben goud in handen als ze verduurzamen." Mark Rutte was op werkbezoek bij Fairphone en OneWorld liep mee.
Thee uit Kenia
Blog – OneWorld volgt de thee-industrie in Oost-Afrika. Valerie van FRANK komt aan in Kenia, de op drie na grootste theeproducent ter wereld.
Abonneren op