Born2cook Ramon Beuk plakt posters voor het goede doel!

06-11-2003
Door: OneWorld Redactie
Bron: Move Your World

Move Your World, Oikos, Jubilee Nederland en Baobabconnections pleiten voor een streep door de schuld van de armste landen. Met de landelijke campagne WE OWE THEM willen deze organisaties zoveel mogelijk jongeren informeren over deze schuldenproblematiek. Jongeren kunnen hun handtekening zetten op de free card of via het internet.

Nederland doet al veel aan schuldkwijtschelding. Maar onze regering int ook elk jaar tientallen miljoenen euro’s van de armste landen. Vorig jaar betaalde Kenia ruim 9 miljoen euro aan Nederland. Het lijdt geen twijfel dat Kenia die miljoenen hard nodig heeft: tweederde van de bevolking van het land leeft onder de armoedegrens. Een ander probleem is dat de overheid kwijtschelding van exportkredietschulden betaalt uit het budget voor ontwikkelingssamenwerking, terwijl dat strijdig is met internationale afspraken. Zo gaat schuldkwijtschelding ten koste van hulp.

Met de campagne hopen de vier organisaties zoveel mogelijk steunbetuigingen in te zamelen voor schuldkwijtschelding voor de armste landen. Om dat te bereiken zullen jongeren door heel Nederland posters plakken om de campagne onder de aandacht te brengen. Born2cook kok Ramon Beuk gaat samen met Miriam van Move Your Ass.tv en een groepje jongeren in Utrecht aan de slag. Deze actie zal vanaf woensdag 12 november op www.moveyourass.tv te zien zijn.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Noot voor de redactie: Voor meer informatie over WE OWE THEM en de posterplakactie kunt u contact opnemen met: Kim Poldner T 020 568 8732 E kimpoldner@moveyourworld.nl www.moveyourworld.nl

Reacties