De week van Went in tweets #165

09-08-2017
Door: Robert Went

WvWiT#165 – Robert Went is econoom en werkt bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Voor OneWorld selecteert hij wekelijks zijn favoriete tweets. Uit zijn 109 tweets van afgelopen week zijn dit de 22 (re)tweets die je niet mag missen.

Koffie!

Facebook

Immigranten

Mensen worden onderschat

Deze week werd ik geïnterviewd voor een mooi nieuw boek over robots dat dit najaar verschijnt over de toekomst van werk. Daarin keken we terug op wat we daar in 2015 over geschreven hebben in onze WRR-verkenning 'De Robot de Baas'. Dat blijkt nog steeds goed overeind te staan, is nu misschien nog wel relevanter dan toen we het boek maakten.

LeeuWINNEN

Geweldig: wat een genot om naar te kijken!

Ongelijkheid

Freelance stickers

Euro(pa)

Martin Sandbu schreef een van de interessantste boeken over Europa en de euro dat ik de afgelopen jaren las en is een van mijn favoriete columnisten bij de Financial Times. Toen Hella Hueck en ik in juli een dag in Londen waren voor gesprekken voor onze meest recente longread hebben we hem ook nog even opgezocht voor een te kort maar inspirerend gesprek.

Nieuwe trend

Matt Yglesias heeft een goede neus voor nieuwe ontwikkelingen en spot een nieuwe trend in dit digitale tijdperk. Spectaculair, hoe verzinnen ze het?! Maar bij OneWorld wisten ze dit al lang! Daarom vroeg de redactie me dit blog te maken met elke week een selectie van interessante tweets, door een mens. Er zijn (gelukkig) veel te veel lezers om iedereen elke week persoonlijk te bellen als de nieuwe Week van Went in Tweets online staat, maar je kunt je HIER abonneren op de gratis nieuwsbrief die OneWorld dan elke woensdag in je mailbox stopt. 

AIngst

Tourisme

De hel

Nieuwsbrief, website en RSS-feed

  • Mijn persoonlijke website (met RSS-feed).
  • Elke woensdag een mailtje wanneer de nieuwe aflevering van dit blog online staat? Word lid van de nieuwsbrief
  • Abonneren op de RSS-feed van dit weekblog.
Robert Went

Robert Went is econoom en werkt bij de Wetenschappelijke Raad voor het...

Lees meer van deze auteur >

Reacties