Ellen de Lange

Hans Rosling
Interview ‑ De Zweedse prof Hans Rosling maakte statistiek toegankelijk. Hij was positief:"In de afgelopen 15 jaar is extreme armoede met de helft afgenomen"
Houtsnippers
Achtergrond ‑ Biomassa is naast wind - en zon energie een van de manieren om hernieuwbare energie op te wekken. Maar hoe groen is dit?
Ons energieverbruik bestaat voor 4/5 uit gas. Maar Richard Kleefman leeft al 10 jaar zonder: "Ik zou nooit anders meer willen."
Ga je door meditatie duurzamer leven? OneWorld-redacteur Ellen de Lange leerde acht weken lang lichaam en geest met elkaar in harmonie te brengen.
Teaching statistics in a spectacular and humorous way. It seems impossible, though Swedish professor Hans Rosling (67) proofs it isn’t.
Internet heeft een groen imago. Maar klopt dat eigenlijk wel? Die bits en bytes kosten heel wat energie. OneWorld onderzoekt: Hoe vervuilend is de online wereld?
hoe meet je duurzame vooruitgang
Hoe zorg je dat duurzaamheid geen holle term wordt maar een concreet doel voor de toekomst? Daarover spraken we met Timothy Nixon van Thomson Reuters
Seablind stelt vervuiling door de scheepvaart aan de kaak
Klimaatreporter en beroepsavonturier Bernice Notenboom kreeg koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Ahmed Aboutaleb na de première van haar film Seablind. Met de film vestigt ze de aandacht op de vervuilende scheepvaart.