Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

De productie van vlees, melk en eieren is verantwoordelijk voor 18% van wereldwijde uitstoot van broeikasgassen. Dat is 4% meer dan transport. Wereldwijd worden nu 60 miljard dieren per jaar verbruikt voor de productie van voedsel. De verwachting is dat dit aantal in 2050 verdubbeld zal zijn, tot 120 miljard dieren per jaar. Er is dus alle reden tot grote zorg over de bijdrage van de intensieve veehouderij aan de klimaatverandering, aldus CIWF.

Bio-industrie
De dierlijke productie vindt grotendeels plaats in de bio-industrie, die eeAppleMarkn zware belasting vormt voor het milieu en het welzijn van de dieren. Een derde van het graan en meer dan 90% van de soja in de wereld wordt gevoerd aan dieren, meestal in de intensieve veehouderij. De schaarste aan water en de vervuiling van rivieren, zeeën en bodem die veroorzaakt wordt door de intensieve veehouderij maken duidelijk dat deze situatie op den duur onhoudbaar is.

CIWF dringt er bij de EU en andere rijke landen op aan de productie en consumptie van vlees en zuivel terug te brengen tot 33% beneden het huidige niveau in in de komende 10 jaar en tot 60% daaronder in 2050.

Download een samenvatting van het rapport [59 KB]
Download het volledige rapport [265 KB]

Dit artikel is overgenomen met toestemming van CIWF.

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief