Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Een visje eten is gezond en lekker, maar ook milieubelastend. Deze week zijn duurzame vissen echter makkelijk te vinden, want het is de Bewuste Visweek.

Voor veel mensen zijn viskeurmerken nog onbekend. Daarom is het doel van de Bewuste Visweek simpel: consumenten informeren over duurzame wilde vis, schaal- en schelpdieren en kweekvis. Ook zeventien supermarkten en andere branchorganisaties nemen deel aan de Bewuste Visweek. Dit betekent dat zij de viskeurmerken extra promoten.

De promotie voor een bewuste viskeuze komt niet uit de lucht vallen. Zeven op de acht vissoorten wordt overbevist of balanceert op de grens van overbevissing, volgens het onderzoek van de Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO) van de Verenigde Naties. Hierdoor dreigen onder andere de zwaardvis, Atlantische kabeljauw en veel tonijnsoorten uit te sterven.

Om te kiezen voor een duurzame vis kun je voor de keurmerken MSC, Friend of the Sea en Waddengoud kiezen. Deze merken staan voor duurzaam gevangen vis. ASC en Biologisch zijn keurmerken voor duurzaam gekweekte vis zijn. De keurmerken vind je ook terug in de Keurmerkenwijzer app.

De Bewuste Visweek wordt georganiseerd door de Marine Stewardship Council (MSC), de Aquaculture Stewardship Council (ASC) en het Wereld Natuur Fonds (WNF).

Lees meer op: HappyNews
Foto: Flickr

 

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief