Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

De kledingkast van Marieke Eyskoot, expert duurzame kleding en lifestyle, presentator en auteur van Talking Dress  – Alles over eerlijke kleding en lifestyle

Aantal kledingstukken
"Tussen de 184 en 200 (inclusief jassen en sportkleding, zonder ondergoed en sokken), 18 paar schoenen en 16 tassen. Ik weet het toevallig vrij precies: ik heb alles geteld voor mijn boek Talking Dress – Alles over eerlijke kleding en lifestyle."

Let op herkomst
"Ik bekijk het label sowieso, ook om te zien van welk materiaal het is, en hoe je het moet wassen. Het land waar het in elkaar is genaaid zegt niet zo heel veel –het kan eerlijk zijn gemaakt in Bangladesh of onder slechte omstandigheden in Portugal."

Koopt duurzame kleding
"Het meeste is duurzaam (anders zou ik ook niet heel geloofwaardig zijn, haha). Maar bijvoorbeeld panty's niet, en ook goede, duurzame beugelbeha's zijn moeilijk te vinden. Ik koop meestal sustainable fashion bijvoorbeeld bij studio JUX, Katherine Hamnett, O My Bag, Stella McCartney, REAL FAKE, People Tree, L'Herbe Rouge, KISS AND TELL, Honest by., Elsien Gringhuis."

Ander duurzaam kleedpatroon
"Ik koop graag tweedehands of vintage, bij The Next Closet, op Ebay of ASOS Marketplace, ook in charity stores in Londen of kringloopwinkels. Bij kledingbibliotheek LENA the fashion library vond ik het eerste item dat ik daar leende (een lange jas) zó mooi dat ik het gelijk wilde hebben."

Afgedragen kleding gaat naar
"Vriendinnen die langskomen om iets uit te zoeken. Een selectie gaat binnenkort naar LENA the fashion library. De kleding die daarvan overblijft gaat naar de kringloopwinkel of inzamelbak."

Zie mariekeeyskoot.nl voor gratis shopgids-app Talking Dress.

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief