Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

De media berichten niet veel meer over de situatie in Congo, maar geweld is nog steeds aan de orde van de dag. Kindsoldaten en verkrachtingen vormen maar een deel van de sociale problemen waar de regio mee te kampen heeft. Daarnaast laait het geweld nog regelmatig op door talloze rebellengroepen. Dit wordt voor een groot deel in stand gehouden door de belangen die diverse partijen in de grondstoffen hebben.

Slim handelen
Dit is jouw kans om spelenderwijs te ontdekken met welke problemen Congo te maken heeft. In het spel draait het om slim handelen in de veiligheid en ontwikkeling in Congo en Burundi. Aan de hand van nieuwsberichten kan je als speler een inschatting maken hoe het staat met het vredesproces en welke aandelen populair zullen worden.

marktvrede2

Winnen!

Naast dat het leuk is en dat je bezig bent voor het goede doel, kun je als klap op de vuurpijl 500 Euro winnen! Je hoeft geen geld in te leggen want er wordt gespeeld met fictieve ‘credits’.  Iedereen kan meedoen. Je hoeft geen gamegenie te zijn om dit spel te spelen of te winnen. Ook hoef je niets te weten van de aandelenhandel. Je leert het allemaal spelenderwijs. Je kunt je aanmelden op de website en meteen oefenen met handelen. Markt voor Vrede loopt tot 16 april. Meld je nu aan via www.marktvoorvrede.org

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief