Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Fietsen Scoort is een landelijke campagne die op uitdagende wijze het fietsen naar het werk  stimuleert, om daarmee een bijdrage te leveren aan vermindering van CO2-uitstoot.  Werkgevers kunnen tevens de gefietste kilometers van hun werknemers sponsoren. De campagne verdeelt 
€ 15.000,-  van het sponsorbedrag 2013 over  projecten van vijf kleinschalige Nederlandse ontwikkelingsorganisaties.

In de afgelopen zes weken konden deelnemers van de campagne  en het brede publiek meebepalen aan welke duurzame projecten een sponsorbedrag wordt toegekend door een stem uit brengen. In totaal waren er vijftien projecten door platform MyWorld geselecteerd. De projecten, uitgevoerd in ontwikkelingslanden, dragen allemaal bij aan een beter klimaat.  Er zijn maar liefst  19.630 stemmen  uitgebracht op de verschillende sponsorprojecten van Fietsen Scoort. De volgende vijf stichtingen hebben met hun project een sponsorbedrag van € 3.000,- gewonnen:

Stichting NME Mundial
Eten uit eigen moestuin is erg lekker. Dat vinden de kinderen in Cochabamba, Bolivia, die meedoen aan het schooltuinproject. In het armste land van Zuid-Amerika is het door hoge voedselprijzen voor veel gezinnen een uitdaging om elke dag verse groente op tafel te kunnen zetten. Het project “Smakelijk Eten uit Eigen Moestuin!” biedt kinderen en hun ouders wel die mogelijkheid. Gevarieerder eten verhoogt de vitale gezondheid van kinderen, dit heeft een positieve invloed op hun schoolresultaten en verdere ontwikkeling.

Stichting FloJa Malawi
Dagopvang voor wees- en andere kwetsbare kinderen in  Ngara in Noord-Malawi.
Om zelfvoorzienend te zijn is tevens een land- en tuinbouwproject gestart. Er zijn drie tuinen aangelegd die door lokale werknemers worden onderhouden. De tuinen produceren – biologische -groenten  waarmee gezonde maaltijden worden bereid. Het overschot wordt op de markt verkocht.

S3C oogst de zon
Stichting S3C is een sociale onderneming die zich inzet voor de duurzame verspreiding van zonne-energie en andere hernieuwbare energiebronnen in rurale gebieden in Afrika.  Scholen, medische posten en huishoudens krijgen toegang tot zonne-energie waardoor de levensomstandigheden ter plaatse worden verbeterd.

Focus on Education
Cinderella Servranckx, projectmedewerkster van stichting Focus on Education weet het zeker; fietsen scoort. Ze is haar duurzame wereldfietstocht in mei 2012 in Nederland begonnen en fietst nu naar Congo. En dat met één doel; zonnepanelen voor de basisschool en medische opleidingsschool in Kiliba, in het voormalig oorlogsgebied in Congo.

De Ghanese vereniging in Twente
Helpt kleinschalige duurzame projecten in het land van herkomst  realiseren. Zij baseren zich daarbij op de initiatieven die vanuit hun partnerorganisatie in Ghana bij de vereniging worden ingediend. Begin 2013 heeft deze partnerorganisatie de Stichting gevraagd om een financiële bijdrage te leveren aan de bouw van een waterput, als voorziening van schoon drinkwater voor mens en dier.

Meer informatie over de campagne en de winnende projecten is te vinden op www.fietsenscoort.nl.

Fietsen Scoort is een campagne van Switch, www.maakdeswitch.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Pascal Elegeert, beleidsmedewerker van Switch, p.elegeert@maakdeswitch.nl, 0113 – 250051, 06-20077915. Campagnewebsite www.fietsenscoort.nl.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief