Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Duizenden kleinschalige organisaties zetten zich in voor concrete projecten in ontwikkelingslanden. Sinds deze week is er een nieuwe website, Kleine Goede Doelen,  waarop zij laten zien wat ze voor elkaar krijgen. Kleine Goede Doelen is een initiatief van Partin, de brancheorganisatie voor particuliere initiatieven in ontwikkelingssamenwerking.  “Op deze site willen we met verhalen en artikelen…

Duizenden kleinschalige organisaties zetten zich in voor concrete projecten in ontwikkelingslanden. Sinds deze week is er een nieuwe website, Kleine Goede Doelen,  waarop zij laten zien wat ze voor elkaar krijgen. Kleine Goede Doelen is een initiatief van Partin, de brancheorganisatie voor particuliere initiatieven in ontwikkelingssamenwerking. 

“Op deze site willen we met verhalen en artikelen het nut van het particuliere initiatief binnen de sector ontwikkelingssamenwerking tonen”, zegt Erik Boerrigter van Partin. “Omdat het Nederlandse publiek niet alle websites van actieve organisaties kan, volgen proberen wij ze bijeen te brengen.”

Betrokken vrijwilligers zijn van harte uitgenodigd om hun verhalen in te sturen, zodat er een steeds completer beeld van de kleine goede doelen in de ontwikkelingssamenwerking kan ontstaan. Op de website staan de spelregels voor het aanleveren van bijdragen. Deze moeten kort en bondig zijn, vergezeld zijn van een foto en gaan over resultaten van recente projecten. Successen over het voetlicht brengen mag, maar borstklopperij is uit den boze. Bezoekers van de website kunnen vervolgens zoeken op land, thema en doelgroep, of een combinatie van deze.

Zie www.kleinegoededoelen.nl. Meer informatie over Partin: www.partin.nl

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief