Al besmet door de ‘bedrijfslevenkoorts’ in ontwikkelingssamenwerking? Sinds vandaag kunt u terecht op de nieuwe portal OndernemenInOntwikkelingslanden. Deze website is bedoeld voor mensen die willen ondernemen in ontwikkelingslanden, maar (nog) niet goed weten hoe ze dat moeten aanpakken. De informatie komt van dertig ‘kennishouders’, met expertise, kennis en contacten in ontwikkelingslanden. Onder hen zijn financieringsorganisaties,…

Al besmet door de ‘bedrijfslevenkoorts’ in ontwikkelingssamenwerking? Sinds vandaag kunt u terecht op de nieuwe portal OndernemenInOntwikkelingslanden. Deze website is bedoeld voor mensen die willen ondernemen in ontwikkelingslanden, maar (nog) niet goed weten hoe ze dat moeten aanpakken.

De informatie komt van dertig ‘kennishouders’, met expertise, kennis en contacten in ontwikkelingslanden. Onder hen zijn financieringsorganisaties, ontwikkelingsorganisaties, kenniscentra, het PUM, vakbonden en werknemersverenigingen. 

Deze organisaties werken al vele jaren in ontwikkelingslanden en hebben lokaal veel kennis en contacten opgebouwd, aldus de portal. Ze hebben daardoor veel waardevolle kennis waarmee zij ondernemers kunnen helpen die willen gaan ondernemen in een ontwikkelingsland. Volgens de portal liggen er veel kansen in de opkomende markten in ontwikkelingslanden, maar is de informatievoorziening daarover erg versnipperd. Om die reden is de portal OndernemenInOntwikkelingslanden.nl  in het leven geroepen.

OndernemenInOntwikkelingslanden.nl is een gezamenlijk initiatief van Partos, VNO-NCW, MKB-Nederland, het Ministerie van Buitenlandse Zaken, Agentschap NL en NCDO.

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief