Humane Society International (HSI) en de Vietnam Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora (CITES) richtte vorig jaar de drie jaar durende campagne op. Het eerste jaar was gefocust op Hanoi, de hoofdstad van Vietnam.

Na een jaar is er veel verbeterd. De verkoop en het gebruik van hoorns van neushoorns in het Aziatische land is gedaald met 38%. Het aantal Vietnamezen dat denkt dat de hoorns ziektes kunnen genezen is met 25% gedaald. Als je alleen naar de hoofdstad kijkt, is de impact nog groter. In Hanoi is de vraag met 77% gedaald en het geloof in genezing met 53%.

Doordat de vrouwenvereniging van Hanoi, bedrijven, studenten en basisscholen met de campagne meewerkten, bereikte het veel belanghebbenden. De campagne bestond uit het verspreiden van nieuwsberichten en advertenties met vier boodschappen:

  1. De aankoop, verkoop en transport van neushoornhoorns is illegaal
  2. De hoorns zijn gemaakt van hetzelfde materiaal als vingernagels
  3. Ze hebben geen genezend effect op ziektes
  4. Hoorns van neushoorns kopen is geldverspilling

Lees hier meer over de jacht op neushoorns.
Of hier voor meer informatie over de campagne.

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief