Het sportveld bestaat uit roterende modules die meerdere oppervlaktes hebben. Zo zit er aan een kant kunstgras, en aan een andere kant een zonnepaneel. Wanneer het sportveld niet gebruikt wordt om op te sporten draaien de modules zodat de zonnepanelen aan de oppervlakte komen.

Energie
Dat draaien kost volgens Peter van Dommele, directeur van Cablean, nog geen één procent van de energie die de panelen opwekken. De energie zal gebruikt worden in het sportcentrum waar het veld ligt, bij InnoSport in Eindhoven. Daar zullen scholieren en kinderen op het veld komen sporten.

Oppervlakten
Het kantelende sportveld is niet het eerste innovatieve project van Cablean. “Wij willen zoveel mogelijk oppervlakken meervoudig gebruiken en ontwikkelen”, vertelt Van Dommele. Hun technologie is al te vinden op daken en gevels die nu zowel gebruikt kunnen worden voor het opwekken van energie als het opvangen van regenwater.

Meer kantelende sportvelden?
Volgens Van Dommele is er genoeg vraag naar de sportvelden. Over toekomstige projecten kan hij nog geen uitspraken doen.

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Maartje de Meer is freelance schrijver en redacteur en woont in Berlijn.
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief