Zo’n 24 dure, glimmende auto’s staan te verstoffen bij de Nepalese regering. De voertuigen zijn vorige maand door ex-regeringsleiders ingeleverd na een bevel van het hooggerechtshof. De auto’s waren in het bezit van voormalig ministers en van koning Gyanendra, die in 2008 aftrad omdat de monarchie werd afgeschaft.

Op 9 december 2011 besloot het hooggerechtshof dat ‘het voorzien van wagens, brandstof en andere luxevoorzieningen aan voormalige regeringsmedewerkers partijdig, discriminerend en tegen de wet’ is. Nu alle auto’s netjes zijn ingeleverd is er echter nog niet bedacht wat er met de wagens moet gebeuren. Er zijn SUV’s, Land Cruisers en een Mercedes Benz, ooit pronkstuk van Gyanendra, teruggebracht. Als de auto’s te lang stil blijven staan, bestaat de kans dat ze straks helemaal niet meer willen starten. De regering werkt nu aan een voorstel om de auto’s in te zetten voor VVIP’s – Very, Very Important Persons.

Lees meer bij BBC
Foto (cc)

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief