Amnesty International: coalitie voor mensenrechten

28-11-2001
Door: OneWorld Redactie

10 december: Dag van de Rechten van de Mens
Kunnen wij als Nederlanders iets betekenen in een conflict zo groot als dit? Waarin hevige bombardementen, gespierde taal, aanslagen en verschuivende politieke wereldordes lijken te overheersen? Amnesty International gelooft van wel. Laat zien dat de pen nog steeds machtiger is dan het zwaard, en teken mee. Teken voor een coalitie voor mensenrechten.
Met uw steun roept Amnesty alle wereldleiders op om de mensenrechten in dit conflict te respecteren. Op 10 december, de Dag van de Rechten van de Mens, houdt Amnesty vanaf 13:00 uur op de Dam in Amsterdam een manifestatie. Amnesty zal daar de eerste petitie aanbieden aan het Nederlandse parlement. Ook in andere steden kunt u de petitie ondertekenen. Klik hier voor een overzicht van de belangrijkste landelijke Amnesty-activiteiten rond Dag van de Rechten van de Mens.

De feiten: mensenrechten in het gedrang
In de coalitie tegen terrorisme zitten regeringen die zelf verantwoordelijk zijn voor oorlogsmisdrijven.
Gewapende groepen die zich aan massamoorden schuldig hebben gemaakt, krijgen militaire steun.
Overal ter wereld wordt het mensen die vluchten voor dood, verminking en vervolging nóg moeilijker gemaakt bescherming te vinden. Het meest extreem geldt dit voor de Afghanen zelf: hen dreigt de dood in eigen land doordat zij niet voldoende hulp van andere landen krijgen.
Hele bevolkingsgroepen, zowel in Nederland als in de rest van de wereld, dreigen het slachtoffer te worden van stigmatisering en discriminatie. Met het geweld dat dat met zich meebrengt.

Reacties