Journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld

Wist je dat bij de productie van 100 gram chocolade 1.700 liter water verbruikt wordt? Of dat bewerkte palmolie te vinden is in wel 60 procent van onze levensmiddelen? We zijn bezig met gezondheid en welzijn maar hebben eigenlijk geen idee van de ondoorgrondelijke wereld die schuilt achter de dingen die we eten. Om aandacht te vragen voor de effecten van ons huidige voedselsysteem organiseert Hivos twee programmaonderdelen tijdens het Wereldvoedseldag festival op 14 oktober in Ede.

TALKSHOWS: CORN(Y) TRUTHS (english)

Why do we need 700 species of corn instead of 5, and all kinds of different grains instead of just our plain jane wheat?
In this talkshow you will find out why the diversity of crops is so super important for a region. With moderator Marieke Eyskoot we will be discussing these issues with people that we flew in from all over the world and we will also talk about how to make special crops work economically.
One of the main speakers in this talkshow is Hilal Elver. Hilal is the UN Special Rapporteur on Right to Food and will discuss the importance of biodiversity. She will especially reflect on the importance of biodiversity for strengthening local communities and talk to the two farmers that we have on our show.

FAST FACTS
Een frikandel of een kroket trekken, iedereen heeft er weleens zin in! Bij deze automatiek zit het toch net even wat anders. Met de door jou gekozen ‘snack’ komt ook wat informatie mee. Wist jij bijvoorbeeld hoeveel water er nodig is voor het produceren van één maiskolf, of dat in chocolade ook mais zit? Bestel je favoriete feitje en troef je buren en vrienden af met luchtige kennis over serieuze voedselvraagstukken!

Onze programma onderdelen zijn gratis en iedereen is welkom maar reserveer wel even je kaartje voor de talkshow.

Meer info over onze programmaonderdelen vind je hier.

Hopelijk zien we je op 14 oktober!

Advertentie

Webp.net-compress-image

Advertentie

MTM-19-19_oneworldbanner_2 (002)