Afrika krijgt eerste continentale versie van ‘Loerbroer’

03-02-2003
Door: OneWorld Redactie
Bron: OneWorld

In Zuid-Afrika is Big Brother al twee jaar een grote hit. Dat bracht het Pan-Afrikaanse kanaal M-Net op het idee een continentale versie op te zetten. Zondag begon in 12 landen tegelijk de registratie.

Geïnteresseerden in Kenia, Uganda, Tanzania, Malawi, Zambia, Angola, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Ghana, Nigeria en Zuid-Afrika kunnen zich de komende maand opgeven door een 12-pagina’s tellend formulier in te vullen. Vanaf eind februari begint in de twaalf landen afzonderlijk de eerste selectie van de kandidaten. Daarna volgen gesprekken, psychologische, fysieke en emotionele testen en de uiteindelijke keuze.

Uiteindelijk start op 25 mei in het Zuid-Afrikaanse Big Brother-huis de afvalrace van 106 dagen. De 12 huisgenoten uit 12 verschillende Afrikaanse landen strijden voor de hoofdprijs van 100.000 dollar.

’Geen diplomatiek debat à la de Verenigde Naties’

Hoewel Big Brother in veel landen een succes is, is het voor het eerst dat deelnemers van een heel continent in een huis samenkomen.

Directeur lokale producties van M-Net Carl Fischer gaf aan wat er te verwachten valt: ’Wat we niet willen is een diplomatiek, politiek debat à la de Verenigde Naties of Afrikaanse Eenheid. Big Brother is een spel-show, in essentie een populariteitscontest.’ De kandidaten worden geselecteerd op humor, openhartigheid, vrijmoedigheid en tolerantie. Zij moeten bovendien Engelstalig zijn.

Endemol, ‘uitvinder’ van het succesvolle programma, helpt in verschillende landen met de selectie.

'Komt die rotzooi nu ook al in Afrika?' of 'Dat moeten we zien op de Nederlandse TV!!'.

website van Big Brother Africa
website van Big Brother Zuid-Afrika

Reacties