Actueel

Groen
Blog ‑ Om te bepalen hoeveel de aarde is opgewarmd, moeten wetenschappers niet alleen meten, maar ook weten wat ze meten.
Vrede & Veiligheid
Interview ‑ Over de onmogelijke keuze tussen voedsel en veiligheid in noordoost Nigeria. OneWorld in gesprek met Melle Brinkman, noodhulpcoördinator bij Plan
Groen
ecowonen op de ecoboerderij Arneco
Blog ‑ Kiezen voor duurzaam is nog niet zo gemakkelijk. Wat het ene jaar duurzaam is, kan een jaar later diep kelderen op de duurzaamheidsladder.
Actueel ‑ Rohingya worden door de staat niet als burgers erkend. Ze worden beschouwd als indringers uit Bangladesh, ook al wonen ze sinds eeuwen in Myanmar.
Interview ‑ Bram Posthumus zag de film Nothing Going On en sprak met de Oegandees-Congolese regisseur. 'Dit verhaal moest worden verteld.'
Billboard Vietnam
Wedstrijd ‑ Oproep voor jonge (aankomende) journalisten: meld je aan en maak kans op een reportagereis naar Vietnam voor een artikel en longread over hiv/aids.
‑ Pakistan wil dat dit jaar alle vluchtelingen – dat zijn er circa drie miljoen – het land verlaten.
Actueel ‑ De introductie van gratis onderwijs heeft de problemen met kinderarbeid enorm gereduceerd, maar werk is er bijna niet.
Food
Eendjes voeren
Achtergrond ‑ Nederland verspilt honderdduizenden broden per dag. Wat kunnen we doen om te voorkomen dat brood in de vuilnisbak belandt?
Werelddoeners
Interview ‑ Stichting Un Abrazo Para Los Amigos bestrijdt armoede in Argentinië. Oprichter Math Roijen vertelt waarom en hoe.

Pagina's