Journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld

Voordat je verder leest:

Onafhankelijke journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld kost tijd en geld. Als Vriend van OneWorld steun je voor € 6 per maand onze missie, lees je dagelijks bijzondere verhalen, ontvang je ons magazine en meer!

Ja, ik word Vriend Ik lees eerst verder

Zorgt het vrijhandelsakkoord tussen Europa en Amerika voor een weelde aan keuzes en inkomsten of gaan we overspoeld worden door chloorkippen, raken werknemers hun rechten kwijt en nemen we de soepelere veiligheidsstandaarden en kwaliteitseisen van de VS over? “Alles wat we in Nederland en Europa hebben opgebouwd, ligt straks op de bodem van de Atlantische oceaan”, klinken de dreigende woorden van de SP op de site van een gelegenheidscoalitie van maatschappelijke organisaties, vakbonden, boerenorganisaties en individuen.

In heel Europa zijn morgen protestacties. In Nederland is de grootste manifestatie op het Beursplein in Amsterdam, met toespraken van onder meer hoogleraar Ewald Engelen en Europarlementariër Bas Eickhout (de nummer 1 van de Duurzame 100 van Trouw van dit jaar).

Ook in Maastricht is een protestactie op het Onze-Lieve-Vrouwplein en online kun je meedoen aan een online handtekeningenactie.

 

Voor het maken van verhalen hebben we jouw steun nodig.

Ja, ik word vriend (€6 per maand)

Marten Groen

Tekstschrijver bij Wilde Ganzen
Profielpagina