Afgelopen jaar stelde The Guardian de onmenselijke arbeidsomstandigheden van de arbeidsmigranten in Qatar al aan de kaak. Het land beloofde beterschap, het zou de levensgevaarlijke omstandigheden waarin de veelal Pakistaanse arbeiders voorbereidingen treffen voor het WK van 2020 verbeteren. Een valse belofte, blijkt nu uit sterftecijfers van 2014 in handen van The Guardian.

Volgens mensenrechtenorganisaties werkt de overheid van Qatar de relatief milde arbeidsmarkthervormingen actief tegen, zo zou er te weinig gedaan worden om de gezondheidseffecten van zwaar lichamelijk werk in het snikhete Qatarese klimaat – de temperatuur stijgt er geregeld boven de 50 graden Celsius – te onderzoeken.

“Zes maanden na de gedane beloftes is slechts een handvol van de voorgenomen maatregelen ook echt uitgevoerd. De tot dusver genomen stappen schieten jammerlijk tekort”, aldus een rapport van Amnesty International over de stappen die de Qatarese overheid tot nu toe heeft gezet om het aantal sterfgevallen onder buitenlandse arbeiders terug te dringen.

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief