Journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld

Voordat je verder leest:

Onafhankelijke journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld kost tijd en geld. Als Vriend van OneWorld steun je voor € 6 per maand onze missie, lees je dagelijks bijzondere verhalen, ontvang je ons magazine en meer!

Ja, ik word Vriend Ik lees eerst verder

 

In de aanloop naar de top in Addis Abeba maakt OneWorld je wegwijs in de wereld van het geld. Hoe zit het met belastingontwijking van multinationals?  Wie zijn eigenlijk de grootste filantropen?
 

Volg onze Maand van het Geld met de hashtag #MvhG op Twitter en bekijk alle artikelen in ons dossier.

Voor de nieuwe duurzame ontwikkelingsdoelen is veel, heel veel geld nodig. Veel meer dan de 130 miljard dollar die donorlanden momenteel aan ontwikkelingshulp geven. Volgens de Wereldbank zijn er geen miljarden nodig, maar biljoenen. Waar moet dat geld vandaan komen? Kaleidos Research, het European Centre for Development Policy Management (ECDPM) en de koepel van hulporganisaties, Partos, organiseerde er een expert meeting over.  Daar bleek onder andere dat er flink wat discussie is over de vraag of regeringen ontwikkelinghulp mogen gebruiken om het Westerse bedrijfsleven bij ontwikkelingsamenwerking te betrekken. Volgens sommige experts zorgt dit voor marktverstoring, terwijl anderen vinden dat het bedrijfsleven moreel verplicht is om bij te dragen aan ontwikkeling.

In dit filmpje vertellen onderzoekers, hulporganisaties en overheidsvertegenwoordigers wat zij denken dat nodig is voor het financieren van armoedebestrijding en duurzaamheid.

Een verslag van de bijeenkomst 'Expert meeting Financing for Development' is hier  te lezen.

[[{“fid”:”37571″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:””,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:””},”type”:”media”,”attributes”:{“style”:”height:72px; width:581px”,”class”:”file-default media-element”}}]]

Voor het maken van verhalen hebben we jouw steun nodig.

Ja, ik word vriend (€6 per maand)
670

Gabi Spitz werkt als senior onderzoeker bij Kaleidos Research (Stichting NCDO).
Profielpagina

Advertentie

Webp.net-compress-image

Advertentie

MTM-19-19_oneworldbanner_2 (002)