Het mozaiek wordt – geprint op een groot doek – onthuld bij de start van de internationale CITES-conferentie op maandag 4 juni in Den Haag. Op deze conferentie maken 171 landen nieuwe afspraken over de internationale handel in bedreigde planten en dieren.

Zware druk

welpjesDe actie komt op een moment dat China onder zware druk staat van Chinese tijgerfokkers. Zij willen dat de regering in Beijing het uit 1993 daterende verbod op de binnenlandse handel in tijgers en tijgerproducten opheft. Op die manier kunnen fokkers de botten, huiden, vlees en tanden van deze gefokte tijgers verkopen. China was van oudsher een land waar tijgers werden verwerkt in medicijnen, voedsel, wijn en kleding. Door het verbod uit 1993, in combinatie met goede handhaving, is de markt ingestort. Maar het WNF vreest dat opheffen van het verbod de vraag weer doet opleven. Dit is een vrijbrief voor stropers om de laatste nog in het wild levende tijgers te doden.

Petitie

Deelnemers aan de tijgeractie kunnen na een paar eenvoudige handelingen hun eigen foto uploaden op de speciale website . Binnen een paar  dagen tot een week kun je op deze website je foto tussen alle andere foto's terug te vinden. Ook is het mogelijk om een petitie te ondertekenen, waarin de Chinese regering wordt opgeroepen om het handelsverbod niet op te heffen of te versoepelen. "Met dit fotomozaiek willen we wereldwijd een boodschap uitzenden dat het instandhouden van het verbod op de tijgerhandel absoluut noodzakelijk is om de toekomst van de laatste wilde tijgers veilig te stellen", aldus Johan van de Gronden, algemeen directeur van het WNF.

WNF

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief