De politie heeft de buurman van Peñas als verdachte van de moord opgepakt. Ingewijdenen zeggen dat deze man de moord nooit gepleegd kan hebben. Ook de voorzitter van Pakisama, Crispin Aguelo, vertrouwt niet op de uitkomsten van het onderzoek. Volgens hem moeten het motief en de dader gezocht worden in de betrokkenheid van Peñas bij de landhervormingswet. Peñas zette zich al jaren in voor deze wet, die er toe moet leiden dat de landbouwgrond eerlijk verdeeld wordt, teruggegeven wordt aan de boeren en dat het grootgrondbezit beperkt wordt.

Pakisama heeft er alles voor over om de werkelijke toedracht van de moord op Peñas boven tafel te krijgen. Daarom heeft de Filipijnse boerenorganisatie een onafhankelijk onderzoeksteam ingesteld. Deze eenheid zal het onderzoek grondig en nauwkeurig over doen en bewijsmateriaal en andere relevante informatie verzamelen.

Pakisama moet zelf de kosten van dit onderzoek opbrengen. Donaties zijn daarom van harte welkom. U kunt Pakisama steunen in de zoektocht naar de ware toedracht van de moord op Rene Peñas door een willekeurig bedrag over te maken naar 3697.24.666 t.n.v. Agriterra  – Arnhem  o.v.v. "steun onderzoek Pakisama".  Agriterra maakt vervolgens dit bedrag volledig over naar Pakisama.

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief