Sla kan geteeld worden met een kwart minder water dan nu het geval is. Dat blijkt uit onderzoek van het Europese project Veg-i-Trade.

De sla blijft langer houdbaar wanneer bij het irrigeren en sproeien tot vijfentwintig procent minder water gebruikt wordt. De randen van de sla zijn na het snijden minder snel bruin en ook de microbiologische kwaliteit blijft beter behouden.

De nieuwe productiewijze levert kwalitatief betere sla op, maar kan de teler ook tot tweehonderd euro per hectare besparen. Bovendien leidt de nieuwe manier tot meer duurzame landbouw, waarbij waterschaarste als gevolg van klimaatverandering beperkt blijft. 

Het uitgevoerde onderzoek maakt deel uit van het Europese consortium Veg-i-Trade, dat de mogelijke gevolgen van globalisering en klimaatverandering op de voedselveiligheid van verse groenten en fruit bestudeert.

Lees meer: groentennieuws / Veg-i-Trade
Foto: cc

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief