Vijf jaar nadat haar reis vroegtijdig ten einde kwam doordat zij de boot naar Antarctica misliep, heeft Ossevoort haar eindbestemming toch nog bereikt. Op een tractor van hoofdsponsor Massey Ferguson reisde ze in 17 dagen van de kust van Antarctica naar de Zuidpool, waar ze gisteren met haar team aankwam.

Ossevoort, die in de jaren die ze wachtte om haar reis te kunnen voortzetten een boek schreef over haar ervaringen, verkeerde in extase: “Het is zo’n enorme droom die waarheid is geworden. Het is prachtig om dromen te hebben, maar om ze uit te zien komen is een onbeschrijfelijk gevoel. Ik ben geïnspireerd.”

Op hun reis kreeg het team van Ossevoort te maken met verraderlijke omstandigheden en ijzige temperaturen tot wel -56 graden Celsius. Nu het doel van de reis bereikt is, nemen Ossevoort en haar team een dagje rust, daarna zullen ze zich een weg terug moeten banen naar de kust van Antarctica. Het volgende doel van Ossevoort? Op tijd terug zijn voor de kerst.

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief