Journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld

Voordat je verder leest:

Onafhankelijke journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld kost tijd en geld. Als Vriend van OneWorld steun je voor € 6 per maand onze missie, lees je dagelijks bijzondere verhalen, ontvang je ons magazine en meer!

Ja, ik word Vriend Ik lees eerst verder

 

Hoe ben je op dit idee gekomen?
“Het hotel waar ik werk organiseerde een ‘Nepal Fair Trade Day’. Daar kocht ik een tasje van vilt. Ik was onder de indruk van de dag en zocht naar een manier om zelf ook iets te doen. Toen besloot ik mijn eigen tassenlijn te ontwerpen, in Nepal te laten ontwikkelen en hier te verkopen.”

Buddhi tas
Buddhi tas

 

Hoe is het gelukt je bedrijf op te zetten?“Een goed netwerk is belangrijk. Ik heb verschillende mensen ontmoet die mij hebben geholpen. Bijvoorbeeld een kennis die vaak in Nepal komt en die mijn eerste brief aan de fabriek waarmee ik werk persoonlijk kon afleveren. Ook heb ik meegedaan aan de wedstrijd ‘Ondernemen Zonder Grenzen’ van het NCDO. Mijn businessplan eindigde bij de beste dertien inzendingen en ik mocht mijn idee pitchen voor investeerders. Een zakenvrouw zag mijn project zitten en met haar financiële steun kon ik een tweede collectie tassen ontwerpen.”

 

 

 

Wat motiveert jou om dit te doen?
“Ik combineer de kracht van de Nepalese vrouwen met mijn eigen kracht. Door designs te maken die aanslaan in het Westen help ik de traditionele Nepalese vilttechnieken levend te houden.”

 

 

Benieuwd naar de tassen? www.buddhi.nl

Ook meedoen met Ondernemen zonder Grenzen? Dien voor 1 juni je plan in.

Foto boven: Matty van Wijnbergen

 

Voor het maken van verhalen hebben we jouw steun nodig.

Ja, ik word vriend (€6 per maand)
Ellen de Lange

Ellen de Lange

Ellen de Lange schrijft over klimaat en duurzaamheid en was projectleider data bij OneWorld
Profielpagina

Advertentie

wca2019_600x500_v4 (002)