Journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld

Voordat je verder leest:

Onafhankelijke journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld kost tijd en geld. Als Vriend van OneWorld steun je voor € 6 per maand onze missie, lees je dagelijks bijzondere verhalen, ontvang je ons magazine en meer!

Ja, ik word Vriend Ik lees eerst verder

dWvWiT#19 – Robert Went, econoom bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR), is "de best geïnformeerde econoom van Nederland" (De Correspondent) en dé insider om te volgen voor wie wil weten waar de discussie binnenkort over gaat. Voor OneWorld maakt hij een beargumenteerde selectie uit zijn 134 tweets van afgelopen week. Dit zijn de 13 tweets die je niet mag missen.

Korter werken?
Lange tijd was het bijna een taboe, maar doordat de werkloosheid in veel landen niet of nauwelijks vermindert en de pensioengerechtigde leeftijd wordt verlengd, komt het verkorten van de werkweek hier en daar weer op de agenda. Met steun van de Mexicaan Carlos Slim, een van de rijkste mensen in de wereld.  

Voor het maken van verhalen hebben we jouw steun nodig.

Ja, ik word vriend (€6 per maand)
went

Robert Went

Robert Went is econoom en werkt bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Hij tweet over economie en globalisering.
Profielpagina