Accurate informatie over gezondheid moet levens redden

23-06-2000
Door: OneWorld Redactie
Bron: doris

WebMD is een stichting die gezondheidszorg wereldwijd wil verbeteren door gebruik te maken van het nieuwe medium internet. De stichting wil de zogeheten gezondheidsportaal opzetten samen met de Verenigde Naties en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Het initiatief is bekend onder de naam ‘Inter-Network’.

‘Het gaat om gelijkheid van kennis wereldwijd,’ zegt George Gellert, de voorzitter van de stichting. ‘Iedereen moet toegang hebben tot de informatie die zo gewoon is in de ontwikkelde wereld.’

Elementaire kennis over bepaalde ziekten is niet altijd actueel beschikbaar in afgelegen plekken in Derde-Wereldlanden. Snel verkrijgbare en juiste informatie, bijvoorbeeld over medicijngebruik, kan levens redden.

Het geld voor het opzetten van de website, bijna 350 miljoen gulden, moet voornamelijk komen van bedrijven. Gellert ziet het als een morele plicht van de rijke landen zich hiervoor in te zetten.

WebMD wil het voor de gebruikers eenvoudig en praktisch houden. De inhoud komt van betrouwbare internationale gezondheidsinstellingen, zoals de WHO. Tegen 2003 zal de informatie gratis en actueel beschikbaar moeten zijn.

website van WebMD

Reacties