Actueel –  De situatie in Nigeria verschilt behoorlijk van die van Zuid-Soedan, Somalië en Jemen.
Column – Hoe gaat het er aan toe in een van de grootste vluchtelingenkampen van Libanon? Vrijwilligers Lara, Florian en Natalia vertellen over hun ervaringen.
BLOG - In een paar minuten ben je weer bijgepraat over de economie met Robert Went. Met deze week o.a.: onpopulisme, Trump, kwaliteit van werk, platforms, arts en algoritme
Hemweg 8
Actueel – Vandebron bood een miljoen euro op de kolencentrale van Nuon en startte een petitie om de centrale te sluiten. Is dit een stunt of niet?
Groen
Blog – Om te bepalen hoeveel de aarde is opgewarmd, moeten wetenschappers niet alleen meten, maar ook weten wat ze meten.
Vrede & Veiligheid
Interview – Over de onmogelijke keuze tussen voedsel en veiligheid in noordoost Nigeria. OneWorld in gesprek met Melle Brinkman, noodhulpcoördinator bij Plan
Groen
ecowonen op de ecoboerderij Arneco
Blog – Kiezen voor duurzaam is nog niet zo gemakkelijk. Wat het ene jaar duurzaam is, kan een jaar later diep kelderen op de duurzaamheidsladder.
Actueel – Rohingya worden door de staat niet als burgers erkend. Ze worden beschouwd als indringers uit Bangladesh, ook al wonen ze sinds eeuwen in Myanmar.
Interview – Bram Posthumus zag de film Nothing Going On en sprak met de Oegandees-Congolese regisseur. 'Dit verhaal moest worden verteld.'
Billboard Vietnam
Wedstrijd – Oproep voor jonge (aankomende) journalisten: meld je aan en maak kans op een reportagereis naar Vietnam voor een artikel en longread over hiv/aids.
Pakistan wil dat dit jaar alle vluchtelingen – dat zijn er circa drie miljoen – het land verlaten.