9 hoogtepunten van het Wemos-jaar 2016

01-02-2017
Door: wemos
Bron: OneWorld
Wemos jaaroverzicht 2016
Mondiale gezondheidsvraagstukken zijn onverminderd actueel en raken ons allemaal. In ons dagelijks leven komen we in aanraking met stoffen die potentieel hormoonverstorend zijn. Gezondheid van mensen wordt in veel plekken op de wereld niet voldoende beschermd. Door braindrain dreigt in sommige landen een groot tekort aan medisch personeel. Dit zijn enkele van de thema's waaraan we vorig jaar werkten.
Actueel – 

Je herinnert je zeker nog de rubriek 'Gezond de wereld rond' op deze website en in het OneWorld-magazine? Daarin kwamen de hot issues van mondiale gezondheid aan bod. Die samenwerking met OneWorld was een van de projecten waarmee Wemos vorig jaar zichtbaar was in de media. Onder andere Radar en 1000 dagen plastic wijdden uitzendingen voor onze pleidooi voor bescherming tegen hormoonverstorende stoffen.

Daarnaast was 2016 voor ons een jaar van nieuwe samenwerkingen: in het Health Systems Advocacy Partnership werken we aan het versterken van gezondheidssystemen, en als oprichter van de Geneva Global Health Hub bouwen we aan een internationaal netwerk van maatschappelijke organisaties. Om samen sterker te staan in ons werk voor gezondheid wereldwijd.

Bekijk hier alle 9 hoogtepunten uit het Wemos-jaar 2016.

Reacties