3FM dj naar Noordpool?

14-03-2007
Door: OneWorld Redactie
Bron: OneWorld

Veenstra moet binnen zes weken 10.000 Noordpool.FM  'Expeditieleden' zien te vinden. Pas dan mag hij als student mee naar het Climate Change College op Spitsbergen om zelf te ervaren hoe het staat met het klimaat. Via uitzendingen vanaf de Noordpool zal hij live verslag doen van de situatie ter plekke.

Expeditie

De actie is ontstaan nadat Veenstra in zijn radioshow opperde dat hij graag naar de Noordpool zou willen. Expeditieleider Marc Cornellissen hoorde dit en daagde hem uit om mee te gaan met de komende expeditie. Voorwaarde was wel dat de dj daarvoor via internet de komende zes weken steun van 10.000 luisteraars verzamelt.

Bewustwording

In het radioprogramma MetMichiel van de NPS besteedt Michiel Veenstra van maandag tot en met donderdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur aandacht aan zijn actie en de gevolgen van de opwarming van het klimaat. De actie kent zowel voor als tegenstanders. Dat reizen naar de Noordpool juist alles behalve goed is voor het milieu bestrijdt Veenstra niet. Hij benadrukt dat het hem gaat om de bewustwording en het feit dat iedereen zijn steentje kan bijdragen.

Poolpunten

Hoe werkt het? Als je je inschrijft, verdien je poolpunten. Met die poolpunten kan je prijzen winnen - bijvoorbeeld een compleet Ipod pakket inclusief Mac Book, een Energiebox, kaarten voor een speciale viewing van de film The Inconvenient Truth en: een videoboodschap van Michiel, vanaf de Noordpool. Het poolpuntensyteeem is onderdeel van de Nationale Klimaatcampagne Hier, een initiatief van veertig Nederlandse goede doelen.  

NoordpoolFM

Climate Change College

Hier

Reacties