Natuur & Milieu
Gepubliceerd
18 april 2024
Locatie
Natuur & Milieu, Netherlands
Categorie
Soort Dienstverband
Tijd per week
32-36 uur
Opleidingsniveau
hbo/wo
Page Views
39

Omschrijving

Dit is je kans om concrete oplossingen voor klimaat- en natuurproblemen dichterbij te brengen en Nederland te inspireren en stimuleren. Kom werken in ons gedreven campagneteam, voor een organisatie met een fijne werksfeer, waar vrijheid en groei vooropstaan. Natuur & Milieu – dé milieuorganisatie die laat zien dat het kán – zoekt een:

 

Contentmarketeer (32 uur per week)

 

Als Contentmarketeer help je ons aandacht te krijgen van publiek en politiek – én je brengt ze in actie. Dat doe je samen met 13 collega’s in Team Campagnes, waarbij geen dag hetzelfde is. Van een campagne over vliegen tot beleid voor waterkwaliteit of bestrijdingsmiddelen. Ons team houdt zich ook bezig met fondsenwerving en zorgt ervoor dat ons werk wordt gefinancierd door mensen, bedrijven en fondsen die onderdeel willen zijn van de oplossing. Wij brengen creativiteit in de projecten van Natuur & Milieu. En zorgen voor een zo groot mogelijk effect op het gedrag van publiek en bedrijven en het overheidsbeleid in Nederland. Maak kennis met het team.

 

Wat ga je doen?

  • Jij maakt creatieve content en bent het schrijftalent achter veel van de teksten voor onze website, nieuwsbrief en social media kanalen.
  • Met alle content die je maakt weet je onze doelgroepen te bereiken en te prikkelen via de juiste kanalen. De ene keer is dat een online campagne, de andere keer organiseer je een evenement of een campagne gericht op de politiek.
  • Communicatie – vooral schrijven - staat in deze functie centraal. Alles om Nederland te raken en te stimuleren om met ons mee te doen.
  • Werken in projectteams gaat je goed af. Samen met je collega’s van o.a. de programma teams zorg je voor impact bij het Nederlandse publiek, bedrijven en beleidsmakers. Met als uitgangspunt onze Meerjarenvisie, onze merkpositionering en de doelen in onze programmaplannen.
  • Je neemt initiatief om je collega’s verder te helpen met nieuwe ideeën, verassende content of relevante ontwikkelingen in ons vak, op online, offline of social media gebied.
  • Sandra van Kuijk is je leidinggevende.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?

Elke dag is weer anders als je bij Natuur & Milieu werkt. Toch hebben we een poging gedaan om een gemiddelde werkdag van een Contentmarketeer te omschrijven.

  • Met je projectteam maak je nieuwe communicatiemiddelen over één van onze programma’s, bijvoorbeeld De Rijke Noordzee.
  • Je schrijft een blog of nieuwsbericht over grootschalige energieopwekking waarbij je de resultaten van een complex onderzoek kunt uitleggen in begrijpelijke taal.
  • Om beleidsverandering op dit of één van onze andere thema’s voor elkaar te krijgen, zorg je met pakkende communicatie voor draagvlak en interesse bij relevante doelgroepen en onze eigen achterban.
  • Je schakelt snel op de actualiteit en het nieuws om zo’n moment communicatief zo goed mogelijk te benutten voor onze doelen.

Wat wij bieden

  • Het salaris ligt tussen € 2.983,28 en € 4.855,68 bruto per maand, op basis van 40 uur.
  • Een zeer complete arbeidsvoorwaardenregeling. Hierbij krijg je onder andere een laptop en smartphone, een goede reiskostenregeling, 23 vakantiedagen en 12 ATV-dagen bij een werkweek van 40 uur.
  • Natuurlijk werken we hybride. In principe vanuit ons kantoor in het centrum van Utrecht, op 15 minuten lopen van Utrecht CS. Maar je werkt vooral op de plek die het beste past bij wat je doet. Zelfs tijdelijk werken vanuit het buitenland is mogelijk.
  • In eerste instantie bieden we je een jaarcontract. Als we er beiden blij van worden, wordt dat na een jaar een vaste aanstelling.
  • Wij streven naar meer diversiteit in de samenstelling van ons personeel. Het maakt ons niet uit waar je bent geboren, van wie je houdt en waarin je gelooft. Wij zijn vooral geïnteresseerd in jouw kennis, kunde, ervaring en talenten. En in wat je daarmee voor onze organisatie kunt betekenen.

 

Wie wij zoeken

  • Een prettige collega met een ‘handen uit de mouwen’-mentaliteit die met plezier werkt in een dynamische werkomgeving;
  • Je bent een ondernemende, gedreven professional met een hbo/wo opleiding communicatie of journalistiek en minimaal 3 jaar relevante werkervaring;
  • Je schrijft creatief en foutloos Nederlands, sterker nog: je bent allergisch voor taal- en spelfouten
  • Je kunt volledig opgaan in onze projecten en schrijft bijpassende & wervende teksten die ook SEO-proof zijn
  • Daarnaast beschik je over projectmanagement skills waarbij plannen en organiseren één van je kwaliteiten is;
  • Kennis van campagnes, digitale kanalen, fondsenwerving en/of gedragsverandering is een pré;
  • En… je brengt ook nog een goede portie humor mee.

 

Over Natuur & Milieu

Natuur & Milieu werkt sámen aan concrete oplossingen om onze natuur te versterken en klimaatverandering tegen te gaan. En we laten zien dat het kàn. Door de onderzoeken die we doen en het effectieve beleid dat we voorstellen. Ook met de toepasbare alternatieven en aantrekkelijke voorbeelden die we brengen met onze projecten. We betrekken en inspireren de maatschappij, het bedrijfsleven en de politiek met aansprekende campagnes. Natuur & Milieu gelooft in een duurzame toekomst voor iedereen, waarin gezonde lucht, schoon water, vruchtbare grond en een groene omgeving vanzelfsprekend zijn.

 

Geïnteresseerd?

Stuur vóór 15 mei je cv en motivatie naar vacatures@natuurenmilieu.nl (of via het sollicitatieformulier op onze website). Met vragen kun je tot en met 26 april  of op 13 en 14 mei terecht bij Sandra van Kuijk, s.vankuijk@natuurenmilieu.nl, 06-27091532.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

For this position we are only hiring candidates who are fluent in Dutch (speaking, writing, reading).

 

Toepassen
Bestanden hier plaatsen bestand ...
Captcha
Weet je zeker dat je dit bestand wilt verwijderen?
/