Abacate de quijeo

12-12-2011 Bron: OneWorld

Wat? Avocado uit de oven
Uit? Brazilië

Ingrediënten voor 4 personen:
• 2 grote avocado’s
• 2 grote, ontvelde tomaten in stukjes
• 50 gram fijngehakte paranoten
• 50 gram cheddarkaas
• 25 gram gesmolten boter
• 2 eetlepels parmezaanse kaas
• paneermeel
• 2 afgestreken eetlepels peterselie
• citroensap
• paprikapoeder
• zout en peper

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees voorzichtig uit de schil. Snijd het vruchtvlees in stukjes en besprenkel ze met citroensap. Bestrijk ook de binnenkant van de schil met citroensap.
Doe de noten, kazen, peterselie en de tomaten bij het vruchtvlees en schep alles voorzichtig bij elkaar. Breng de vulling op smaak met wat zout en peper, en schep ‘m vervolgens in de avocadoschillen. Bestrooi de avocado-helften met wat paneermeel en besprenkel ze met gesmolten boter. Strooi er ook nog wat paprikapoeder over.
Zet de avocado’s 15 minuten in de oven (op 200 graden) en serveer ze met gebakken aardappels of warm stokbrood, en een salade.

Reacties